Ramai yang ingin tahu siapa disebalik tabir Root of Science. Kami terdiri daripada pelbagai latar belakang dan berkerja di tempat yang berbeza. Malah ada daripada kami yang masih melanjutkan pelajaran.

Bukan setakat itu, ada beberapa penulis yang masih lagi berada di negeri orang. Berada di sana semata-mata mendapatkan ilmu untuk dibawa balik ke tanah air dan memberi manfaat kepada rakyat Malaysia.

Jangan lupa follow twitter para penulis. Tanyalah apa-apa soalan berkenaan bidang mereka

SENARAI AHLI DAN PENULIS ROOT OF SCIENCE

1. Abdul Latif Saad (Founder Root of Science)
Sarjana Muda Perubatan dan Pembedahan/Medical bachelor and Bachelor in Surgery(Distinction in Anatomy), MBBS UiTM.

2. Normala Abd Latip
Sarjana muda sains biokimia(UKM), Doktor Falsafah(PhD) dalam bidang Perubatan Molekular(Imperial College London)

3. Nur Faeza Abu Kassim
Sarjana Muda Sains Bio-Kesihatan (UM), Sarjana Entomologi (University of Queensland, Australia), Doktor Falsafah(PhD) dalam bidang Entomologi Perubatan (University of Sydney, Australia)).

4. Rohul Adnan(Mat Kuantum
Sarjana muda dalam bidang kimia(Melbourne), Doktor falsafah(PhD) dalam bidang kimia(Canterbury), Sedang melanjutkan pelajaran pada peringkat Doktor Falsafah dalam bidang fizik(International Max Planck Research Schools, German))

5. Azari Mat Yasir
Sarjana Muda Senibina (UTM), M.Sc.Virtual Environments (University College London), sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Doktor Falsafah dalam bidang Pengajian Senibina (UTM)

6. Abrar Noor Akramin Kamarudin
Sarjana Muda Sains Komputer (USM), sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Ijazah Sarjana Sains Komputer (UNIMAS)

7. Mastura binti Khalid
Sarjana muda permakanan dan dietetik, UiTM

8. Fauzan Ahmad
Sarjana Biomedic. Sedang melanjutkan pembelajaran pada peringkat Doktor falsafah(PhD) dalam bidang Microbiome(Copenhegan)

9. Muhammad Hanafi Azami
Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Aeroangkasa (UIAM), Ijazah Sarjana Sains Kejuruteraan Mekanikal (UIAM), Sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Ijazah Kedoktoran Kejuruteraan Aeroangkasa-Haba dan Kuasa (Cranfield University, UK))

10. Ruqayyah Ainul Bashirah
Sarjana muda dalam bidang Sel dan Biologi Molekul

11. Maisarah Ab Samad
Sedang melanjutkan pelajaran pada peringkat Doktor Falsafah(PhD) dalam bidang biomedic di USM. Sekarang berada di Jepun selama 3 tahun bagi melakukan kajian di Institusi RIKEN, Jepun.

12. Mohd Shazlee Shah Bin Mohd Azeman
Aircraft Maintenance Engineer License, Malaysian DCA

13. Muhammad Faizol bin Zulkifli
Diploma Pembantu Perubatan. Sekarang berkerja sebagai Medical Assistant(MA) dan juga merupakan FOUNDER kepada page The Dressar and Co

14. Nor Faiza Mohd. Tohit.
Sarjana muda Perubatan, Sarjana Kesihatan Awam. Sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Doktor Falsafah dalam Kesihatan Awam

15. Muhammad Hatta Bin Roselee.
Sarjana Muda Geologi (UM). Sarjana Geologi (UM). Sedang menyambung pelajaran di peringkat doktor falsafah dalam bidang Geologi (UKM)

16. Nur Aliana Hidayah Muhamed
Sarjana dalam sains perubatan farmakologi(IIUM), Sedang melanjutkan pelajaran dalam ijazah doktor falsafah, University of Nottingham, UKA

17. Abdul Halim Poh
Ijazah Sarjana Muda (Kej. Elektrik), Ijazah Sarjana Sains (Fotonik), sedang menjalani Ijazah Kedoktoran (Optoelektronik)

18. Raja Khairulanwar
S8rjana Kejuruteraan Petroleum UTM, Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia USM

19. Abdul Qayyum
Sarjana Muda Farmasi, UiTM

20. Hamidah Idris
Sarjana muda dan Sarjana Mikrobiologi(UKM), Doktor Falsafah Mikrobiology(Newcastle University, UK)

21. Firdaus Akil
Sedang melanjutkan pelajaran dalam kursus sarjana muda pengurusan khusus bahagian polisi dan persekitaran sosial, Universiti Malaysia Terengganu

Jangan lupa follow twitter kami untuk sebarang persoalan berkenaan sains. Kami sebenarnya ingin menjadikan twitter kami tempat untuk kumpul soalan sebenarnya. Ini supaya individu yang terlibat akan terus dapat menjawab soalan tersebut

Shares